Monday, 7 November 2011

Belajar bersabar

06 NOVEMBER 2011- SABAR PALING PERLU
Assalamualaikum dan selamat malam semua. So yeah, berakhir sudah sambutan hari raya Aidiladha aku yang disambut tak seberapa pada tahun ini. Like usual, bila dah malam nie kebosanan melanda diri. Nak kacau orang tersayang>>> Rasa tak sampai hati pulak. Di duk busy maen bowling so malas nak ganggu. Just have fun with your rest day ok. Erm...  Actually aku nak share sikit pasal erti sabar. KESABARAN! I just want to admit here that I have lost my patient. Like seriously!!!! I'S TRUE okey. Tahap kesabaran aku sudah semakin berkurangan sehari demi sehari. Aku pun tak tahu kenapa dengan aku but that's the reality things that I have to go with it. Kehidupan aku sekarang betul-betul menguji kesabaran aku. Aku banyak bersabar bila orang duk hina aku. Aku banyak bersabar bila orang duk caci aku. Aku banyak bersabar bila orang-orang sekeliling tersenyum sinis memandang aku. YES! AKU BANYAK BERSABAR. Sabar, sabar, sabar dan terus bersabar. Tapi sampai bila aku nak sabar ajeeee? Sampai bila? Cuba korang bagitahu aku! Aku dah cuba nak jaga hati semua orang. Aku dah berusaha untuk berbuat baik dengan semua orang yang berada disisi aku. Aku dah cuba semua perkara di atas permintaan korang. Korang nak itu, aku ikut... Korang nak ini, aku follow. Apa lagi yang tak cukup?? OMG! Please lahh! Try faham aku okey. Just terima siapa pun diri aku tanpa berusaha untuk mengubah aku mengikut permintaan korang. Aku merayu! Tolong ohkey. I just need time for myself. Thankyouu.
JUST BE PATIENT SYERA

Thanks for reading.