Monday, 5 September 2011

Gila pangkat lah best

05 SEPTEMBER 2011- UNTUNGLAH JADI KORANG!
Asslamualaikum dan hai semua. Actually aku memang malas dan terlampau malas tahap dewa nak update blog hari nie. Penat pun tak hilang lagi nih haa. Tapi selagi aku tak story pasal hari yang 'indah' sepanjang aku di tempat kerja, selagi tu aku takkan puas. Nak jadi kejam sikit hari nie? HAHAHAHAHAHA *evil laugh* Hari yang indah ini dimulakan dengan bismillahirrahmanirrahim. HAHA. Takde lahh~ Nak tahu x, pagi-pagi buta lagi dah ade budak yang tak datang kerja. Bukan lah nak kata no show sebab aku tahu dorang mesti ada alasan tersendiri kenapa dorang tak dapat datang kerja hari nie kan~ Hmm... Kesian dekat Manager yang kerja opening pagi tadi. Dia lah yang buat berger, dia lah yang amik order, dia lah yang masak telur, dialah yang buat avoid line~ Kira nya semua dia laah. Kesian kan. Hmm... Masa berjalan dan terus berjalan. Aku stay depan kaunter sorang-sorang. Nasib lah ada Kak Asmawati yang banyak membantu aku hari ini. Kalaaau tak~ mesti huru haraa wow. Thanks akak. Saaaaaaaayaaaaaang akak. HEHE.
Erm~ Hari ni secara jujurnya aku mengaku memang aku gila pangkat. GILA PANGKAT! Ada aku kesah? Memang aku gila pangkat. Kau ado? HAHA. Aku lah yang tukar translite, aku lah yang amik order, aku lah yang runner, aku lah yang duduk lobi, aku lah yang amik ais, aku lah yang buat air, aku lah yang stock up, aku lah yang duduk fries. Semua AKUU! Pergi remote pun aku. Walaweyhh... Ni nak cerita sikit nie. Tadi first time aku pergi remote selepas hampir setahun aku bekerja dekat McD Mid Valley 2. Kesian kan! Baru aku tahu macam mana rupa remote tu. Tak best pun sebenarnya! HAHA. Aku selalu dengar cerita yang ada hantu dekat remote LG uh. Ngeri jugak aku time pergi sorang-sorang tadi. HEHE. Tapi kita kan budak Machoo *_* Cool babeeeh. WAWAWA. Cakap besarr je kan aku nie. Astagfirullahalazim. Hmmm, Tapi memang untunglah kerja hari nie. 6 orang no show plus manager yang tiba-tiba amik Emergency leave atas alaasann.......... Aku pun tak tahu apa alasan dia. HAHA. Kesian manager-manager yang lain. Kena cover orang yang ambil emergency leave tu. Aku kerja 11 jam hari nie. Tak mampu nak cukupkan 12 jam sebab aku dah penat giler babi tadi. Yang aku tahu nak balik tiduurrrr. Mood nak makan pun takde uh. Cuba korang bayangkan, aku tak makan apa-apa langsung sejak dari pagi tadi. Double Cheese burger aku time break pun aku tak jamah sebab letih punya pasal. Asyik minum air je. Last-last aku termuntah sebab perut masuk anginn. Heeh... Nak buat macam mana kan~ Nasib badaan. Haa... Esok pun buat lah perangai yang sama macam hari nie yea. Boleh update status giler pangkat lagi. LALALALALA

ESOK OPENING LAGI


Thanks for reading.