Tuesday, 16 August 2011

Status facebook aku


16 OGOS 2011- STATUS MERABAN.
Syera dan facebook memang tak boleh dipisahkan. Percayalahh~ Walaupun PC rosak dekat rumah, dia akan berusaha sedaya upaya untuk online. Tu la salah satu pengorbanan yang paling hebat yang dia pernah lakukan. Biarlah habis berpuluh-puluh ringgit pun, dia sanggup asalkan dia dapat mengupdate status-status yang merepek dan tak masuk di akal~ HAHAHA. Apa macam??? Gaya penulisan tu ada tak macam pelajar cemerlang? HAHA. BODOH! Aku selalu kena sound pasal status Facebook aku. Walaweyh... Disini saya tekankan bahawasanyer STATUS FACEBOOK SAYA TIDAK ADA KENA MENGENA DENGAN YANG HIDUP ATAU YANG TELAH MENINGGAL DUNIA. Aku update status berdasarkan apa yang aku rasa, apa yang aku fikir, apa yang aku lihat dan apa yang aku dengar. Tu lah salah satu kelebihan yang aku ada (perasan. HAHA) Aku memang jenis yang cepat tangkap ayat-ayat yang skema plus puitis dan ala-ala sastera. Winkwink *_* Yang selalu jadi mangsa aku adalah manager-manager aku. Ayat dorang semua gempak wa cakap sama luu. HAHA. Hebat bangeet. Kalah sasterawaan negara. Ada lah jugak status yang aku update berdasarkan ceramah-ceramah agama yang aku dengar dekat astro oasis. Ayat novel jangan kira lah kan. BM dia fullamaaaak, 100 markah aku kasi wow. Tapi kan, satu perangai yang aku paling paling tak suka! Boleh pulak ada orang-orang yang copy paste status aku!!! Heeh... Takde life lah tu. Lifeless~ Kepada mereka-mereka yang suka rembat status aku, tahniah aku ucapkan. Jangan marah if suatu hari nanti aku block korang ekh (anda tahu anda sape)

(Ayat novel)
(Ceramah dari Astro Oasis)
(Skrip cerita melayu)
(Kata-kata dari Ayah)
(Kata-kata dari Arwah mama)
(Adik angkat aku yang cakap)
(Pinjam ayat BFF saya)
(Pinjam ayat Manager saya)
(Ayat abang saya)

Haaa... Sekarang dah tahu kan~ So, kepada sesiapa yang terasa tu saya mintak maaf okey. Selamat hari raya. Maaf zahir batin.

CHECK IT OUT





Thanks for reading.