Wednesday, 20 April 2011

Bubu sayang

  
20 April 2011-KUCING SAYA 
Sekarang dah nak masuk tengah hari. Aku still dekat depan PC nie, tak bergerak-gerak dari tadi. Apa punya pemalas lah kau nie Syera. Haiyak *_* HAHA. Disebabkan aku bosan, aku nak story sikit pasal kucing kesayangan aku nih haa. Dah nak dekat setahun 'dia' duduk dengan kiteorang satu family, tapi sekali pun aku tak pernah mention pasal 'dia' dalam blog aku nih. Sorrryy sayangs ^^ Aku akan mulakan karangan aku nie dengan kalimah bismillahirrahmanirrahim. Aku ada seekor kucing. Nama 'dia' BUBU. Walaweyh... Dah besar dah 'dia' sekarang. Makin besar makin comel okey. Geram betul aku dengan kecomelan 'dia' .Actually aku start bela dia bulan 6 tahun lepas. Aku ingat lagi betapa keciknyer badan 'dia' time mula-mula dulu. Hmm ^^ Kesian dia. Kiteorang pisahkan dia dari keluarga dia sebab kiteorang tak mahu 'dia' jadi anak gelandangan. Merayap-rayap tak tentu hala dekat jalan raya. Kalau kena langgar dengan kereta kan kesian. Tak sampai hati pulak. Sekarang 'dia' lah buah hati pengarang jantung keluarga kiteorang. Kiteorang pergi mana-mana mesty 'dia' ikut. Balik kampung, pergi umah sanak saudara, pergi pasar raya semua nye 'dia' ikut. Tak lengkap hidup kiteorang tanpa BUBU SI KUCING ni. Kesian nak tinggalkan 'dia' sorang-sorang. Nanti 'dia' kesunyian, camne? HAA... Dulu mama pernah nak pulangkan balik 'dia' dekat mak 'dia' tapi kiteorang adik beradik tak setuju. Sampai menangis-nangis tak nak Bubu dilepaskan. Ya lahh. Dah jadi haiwan kesayangan, memang la sedih kalau dipisahkan. So, dekat atas tu adalah sikit photo-photo Bubu untuk tatapan korang. LAYAN :)

Thanks for reading.