Wednesday, 22 December 2010

Tak payah nak nasihat orang

 22 DISEMBER 2010- SYERA MEMANG PANDAI NASIHAT ORANG
Hey peoples. What's up thou? Aku bosan laweyh -.- Seriously tak tahu nak buat ape dah. Update blog je lah keje aku sekarang. Hish... Now nak mention dekat sini yang lagi beberapa hari jeh kita nak sambut krismas *takde kena mengena* HAHA. Actually, lagi beberapa hari je kita nak sambut New Year 2011. Haa... Nie baru betul ^^ Sumpah tak sabar nak celebrate new year but sedih la nak tinggalkan 2010. Banyak sweet memories kowt tahun nih. But yang menyakitkan hati pun banyak lah jugak. Seriously akan ingat semua benda nie sampai bila-bila. Ouh yeah, nak cerita sikit pasal kawan baru aku nih haa. Memang baru lagi kenal and aku sendiri pun tak tahu macam mana aku boleh kenal dia, but he's nice okey. Believe me! Nama dia adalah Capital D. Jengjengjeng... Tak payah tahu lah nama penuh dia. Nanty korang nak ngorat plak. HAHA. For your info, Dia ada problem dengan girlfriend dia and guess what, Syera Jefri dengan bangganya menasihati dia mengenai permasalahan cinta. HEHE. Buat lawak bhai -.- Aku dok sibuk nasihat and tolong orang yang ada problem pasal LOVE padahal relationships aku sendiri pun berterabur, tercicir bersepah-sepah di tengah jalan raya tuh haa... Ntah-ntah dah penyek sebab kena langgar dengan motokar. HAHA. But lantaklah kan. Aku just bagitahu apa yang aku tahu. Semuanya based on my experience doh. Pengalaman aku kena game, kena tinggal, kena tipu, kena hina and whatsoever. Thanks to korang yang buat aku macam tuh. Sekurang-kurangnya aku belajar dari kesilapan. So, now kite back to Capital D punya story. Ekh, he's not my boyfie okey. Sekali lagi aku tekankan DIA BUKAN BOYFRIEND AKU. We're just friend and forever will be friend. Aku selesa dengan dia. Dia baik and sweet. Aku pelik doh pahal makwe dia tinggalkan dia. Menurut cerita dia, dia cinta mati sama ceweknya itu. Sayang sangat katanya. Tapi betul lah apa orang kata, jodoh pertemuan semuanya ditangan tuhan. Manusia merancang tapi tuhan yang menentukan. Puas aku bagi syarahan and nasihatkan dia dekat IM Chat aku semalam *Actually tak layak pun aku nak bagi nasihat* HAHA. Aku suruh dia redha terima semua dugaan tue. Aku harap dia berjaya lah. Good Luck babe :)

P/s: Hey you. If you baca this post, I'm sorry tau update pasal benda nih. Saje nak show off dekat you yang I ada blog. HAHA ^^

Thanks for reading.