Sunday, 26 December 2010

Saya sudah bekerja

 26 DISEMBER 2010- SAYA BUKAN PENGANGGUR LAGI ^^
This is my third post in one day. Cayalahhh Syera! HAHA. Mood rajin tengah datang so apa salahnya aku update blog aku kann. Korang tak suka ? Hek ellehh, Kesah pulak aku kan. Grr ^^ Ouh, berdasarkan posting aku beberapa hari sebelum nih, I keep saying that I'm busy. Kenapa Syera busy? Nak tahu? HAA.... Ini disebabkan Syera sudah berhenti 'menanam anggur' di rumah. HAHA. Yeah, Saya sudah bekerja sekarang. Dimana? Mcdonald, Mid Valley. Seronok jugak jadi machai nih. HAHA. This is the biggest reason why I rarely online. Either Facebook or blogg, sama jeh dua-dua. If online pun, usha-usha jeh. Tak reply or anything pun. Penat kowt jadi machai. Kerja berat tapi best lahh. I love my Job babyy. Now, my job is my boyfriend. So guys, Back off okey! HEHE. Now nak story pasal kerja aku. Hari ini aku cuti, that's why lah aku ada time nak update blog bagai kan. Esok kena sambung kerja balik. Walaupun penat, tapi aku enjoy lah. Selesa bekerja dekat situ. Semuanya baik-baik belaka. Manager dia sumpah cool giler. Pekerja yang lain pun baik-baik and sporting belaka. Aku harap kiteorang dapat bekerjasama dengan baik lah kan. Semalam hari kedua aku bekerja. Dah lah semalam hari Sabtu and it's Chritmas bebeh... Pelanggan sumpah lah ramai gilerr uh. Tak menang tangan aku. Sampai cedera jugak lah aku. Kena fryer. Almaklumlah, semalam aku in charge dekat bahagian kentang (Mcfries) Yeahh... Kena jaga benda panas tu so berparut jugak lah tangan aku nih haa. Tapi takpe lah. Kenangan hari kedua pekerjaan. HAHA. Thanks to abang-abang yang baik hati tolong aku semalam. Kalau tak, sumpah kelam-kabut hidup aku. Dah lah baru dua hari kerja. Tup tup... Dia kasi aku duduk bahagian dapur. Mana lah aku reti nak buat apa kan. My first day working there yang paling best sekali. Duduk dekat lobby kutip dulang. Senangkan ^^ HEHE. Masuk hari kedua, aku diberi tugas yang agak mencabar. I mean mencabar giler okeyy. Kalau tak percaya, korang cubalah kerja kat situ ekh. Biar korang rasa apa yang aku rasa. HAHA... Aku harap aku dapat kerja lama di Mcdonald tu. Hope senior-senior aku dapat membimbing aku menjadi pekerja yang cemerlang. So, thanks to all. And one more thing, kalau korang nak cari aku, cari lah aku dekat Mcdonald tuh ekh. Kalau terjumpa aku ke kan, tegur-tegurlahh. Aku takut aku tak perasan korang je an.... Huh, nampak gaya nya sekarang ini aku akan jarang meng-hangout kan diri. So friends, I'm Sorry. Nanti aku tak busy, kita lepak okeyy. Love yaa

Thanks for reading.