Thursday, 11 November 2010

Kepada yang patah hati ;)

 11 NOVEMBER 2010- TIPS LA SANGAT AN !
Hoooohhooooyy... Sebab aku dah terlalu bosan meng-online-kan diri sampai aku pun tak tahu nak buat apa an, aku pun poyo-poyo lah pegi search some tips for you guys yang tengah frust menonggeng dengan balak korang tu. Tips ini bagus untuk mereka-mereka yang baru putus cinta. Untuk yang dah lama putus cinta pun boleh praktikkan kalau mahu. So, mari kita lihat tips-tips tersebut:
1) Jangan contact dia lagi. Lupakan nombor dia even it takes time. Kalau rasa bengang sangat, tukar je number baru. Yela. Orang yang tinggalkan kita kadang2 menyesal, lepas tu nak cari kita balik. Untuk elakkan kemungkinan ni, beli nombor baru. Bukan mahal. Murah je :D
2) Keluar rumah setiap weekend or cuti. Korang boleh tu, pegi lah window shopping ke, lepak dengan member-member or clubbing (oops). Mana lah tau, boleh sangkut dengan mamat wayang ke. eheh. Terperap kat rumah pon wat korang ingat kat dia je kan?
3) Call lah family or member member jauh korang. Dorang lebih amek berat pasal korang dari orang yang dah tinggalkan korang tu. Macam I. HAHA.
4) Hias bilik tidur dengan suasana lain. Agak agak ada frame gambar dia, atau barang barang pemberian dia, campaklah jauh jauh ye. Takde guna lagi dah benda benda tu.
5) Busy kan diri. Buat je keje apa2 pun. Study walaupun dah abes final exam, kemas rumah walaupun rumah dah kemas. Ape ape jela. Yang penting jangan biar kan diri tu sendirian. Time frust, bila teringat pasal dia, korang akan lagi bertambah sakit hati. Lepas tu nanges. Kan?
6) Benci lah dia kalau dah susah sangat. Cara ni jela paling terbaikk untuk sesetengah orang. Tekad dalam hati korang dah tak perlu kan dia lagi. Untuk apa? Dia happy dengan orang lain  Kalau korang dapat dia balik pon, nak ke korang benda yang sama berulang lagi. Fikir-fikirkan lah yey :)

Haa... Ni tips nya. Korang try lah ekh. Kalau berjaya, tahniah! Kalau tak berjaya tu, maaf la ya. Aku pun pernah try jugak tapi sikit je berjaya. HAHA . chaw !

Thanks for reading.